Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie można kręcić GPU

Michal0009

Pytanie

Opublikowano

Witam wcześniej kręciłem GPU normalnie przesuwałem suwaki a od tygodnia mam tak ,że przesuwam o np 20 MHZ i cofa znowu na standartową wartość, co zrobić ? Może to wina sterowników ,że nie da się podkrecić 

karta; gt 8600

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem rozwiązany podczas podłączania karty nie podczepiłem dodatkowego zasilania dzięki czemu przy wiekszej mocy by nie dało rady uciągnać jej po podłączeniu zainstalowaniu starych sterowników, działa. Warto wyróżnić jakoś ten temat bo na googlach widziałem 1000 takich problemów i nikt nigdzie sie nie odzywał. 

Opublikowano

Msi Afterburner ale nie o to chodzi bo wiem ,że taka opcja jest lecz wczesniej kręciłem itd a teraz gdy przesune suwak to mi cofa z powrotem na domyślna wartość nie chodzi mi o start systemu z programem tylko o sam fakt ,ze nie da sie podkrecać już bo cofa suwak na miejsce, próbowałem innymi programami. Tak jakby karta miała blokade jakaś na podkrecanie 

Opublikowano

data wydania; 2014-02-08

wersja: 9.18.13.3489

Na wcześniejszym "jakimś" wszystko działało tyle ,że pobrałem ze strony nvidi 10 sterowników wszystkich i na żadnym nic się nie dało zrobić a nawet z omegi próbowałem i też bez rezultatu...

-Wcześniej kręciłem ile mi się chciało, dodam ,że raz wyjmowałem tą baterie co resetuje bios itd (godziny) możliwe ,że od tego ?

Opublikowano

A jaką ty masz w ogóle kartę graficzną? Nigdzie nie widzę takiej informacji.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

To raczej nie od resetowania BIOS'u w mobo. Spróbuj zainstalować możliwie stare sterowniki, z okresu kiedy ta karta była świeża, nie nowsze jak 2010r. Może akurat coś da. Próbuj podkręcać w panelu nvdii zamiast w programach (o ile ten posiada takie funkcje, w AMD CCC jest takie coś)

Opublikowano

up.

W sterach amd niestety nie ma możliwości oc gpu. OC od zielonych jest możliwe w programie msi after burner który był głównie stworzony pod karty zielonych :P.

graphic.png
Opublikowano

Witam wcześniej kręciłem GPU normalnie przesuwałem suwaki a od tygodnia mam tak ,że przesuwam o np 20 MHZ i cofa znowu na standartową wartość, co zrobić ? Może to wina sterowników ,że nie da się podkrecić 

-->karta; gt 8600 <---

Bez urazy.. Umiesz czytać ?

Opublikowano

Jakim programem podkręcasz? We wszystkich jest opcja: Apply overclocking settings at system startup (czy jakoś tak). Chodzi o to, że system ma akceptować zmienione taktowania sprzętu i nie resetować ich do stanu poprzedniego (wyjątek procesor, tu system nie ma nic do mówienia :) )

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...